Integrale geneeskunde 'een andere visie op gezondheid'

Leefstijl en balans tussen lichaam en geest

Veel mensen zijn overbelast en hebben langdurige stress. Dit resulteert vaak in chronische klachten. Denk aan buikpijn, hoofdpijn en rugpijn. 

Het aantal mensen met chronische klachten stijgt. Dit komt door een toenemende veranderende maatschappij, een veranderende levensstijl met prestatiedruk, door weinig zelfvertrouwen en draagkracht, weinig lichaamsbeweging en/of verkeerde voeding. 

Maar ook onverwerkte emoties, trauma’s en life-events spelen een grote rol. 

Lichaam en geest raken uit balans. 

Chronische klachten alleen behandelen met medicijnen, biedt geen oplossing voor de lichamelijke, mentale of emotionele problemen die spelen. 

Dat is waarom we meer zijn gaan werken vanuit een Integrale kijk op gezondheid. 

Integrale geneeskunde is zorg die niet alleen kijkt naar de klacht of het symptoom, maar naar de mens erachter. Achter elke klacht, symptoom of zorgvraag zit meer dan alleen fysieke of mentale onbalans, het is een samenwerking van meerdere factoren. 

In onze visie op gezondheid staat de gehele mens centraal. Het is zorg op maat, afgestemd op jouw persoonlijke behoefte en wensen. 

Naast de reguliere geneeskunde, kunnen complementaire methodes als mindfulness, yoga, ademhalingstechnieken, leefstijladviezen en voeding je helpen bij het verbeteren van gezondheid. 

Huisarts van Nispen tot Pannerden-Moorrees is opgeleid tot leefstijlarts en arts integrale geneeskunde.